Over De Druk

Het verhaal

Waarom komen jongeren in de verleiding om het verkeerde pad op te gaan? Het heeft vaak te maken met de ongeschreven regels van de straat. Reggery Gravenbeek, een van de leden van Team Enkelband, heeft dit aan den lijve ondervonden. Na zijn detentie besloot hij om in de film ‘De Druk’ zijn verhaal te delen. Zo hoopt hij anderen te waarschuwen voor de valkuilen van de straat.

Reggery Gravenbeek heeft zes jaar vastgezeten voor drugsdealen. Tijdens zijn gevangenisstraf besloot hij dat hij zijn leven wilde omgooien. En dat is gelukt! In theater Zuidplein ging de film “De Druk” gebasseerd over zijn leven in premiere om jongeren te inspireren.

“De Druk” gaat over een jongen, Ritchie, die door verkeerde keuzes en de druk van zijn omgeving in het criminele circuit terecht komt. Hij wordt in elkaar geslagen en hij komt voor de keuze te staan: hij neemt wraak of hij gaat naar de politie waardoor hij een snitch is. Niks doen is ook geen optie, want dan verliest hij het respect van de straat.

 

De film is voor ongeveer 50% gebaseerd op het leven van Reggery Gravenbeek. Hij belandde door drugsdealen in de gevangenis. Hij zat vast van 2006 tot 2012. Halverwege zijn gevangensstraf besloot hij zijn leven om te gooien: “Ik besefte gewoon dat ik mijn leven aan het weggooien was. Ik besefte dat ik stil stond in mijn leven.” Hij is nu bezig met filmmaken en het geven van lezingen en na gesprekken over thema’s zoals de druk van de straat.

Wilt u dat wij ook bij u langskomen?​